Čestné vyhlásenie

  • Deň Zeme

    Deň Zeme

    Aj keď to ráno pri pohľade z okna vyzeralo všelijako, nakoniec ako v rozprávke všetko dobre dopadlo a náš naplánovaný Deň Zeme dopadol na výbornú.

    Počas prvej hodiny zasadli všetci naši Zocháči do školských lavíc, aby si so svojimi učiteľmi niečo o tomto dni povedali a urobili si rôzne interaktívne cvičenia a súťaže s envirotematikou. Počas hodiny sa počasie ustálilo a všetci žiaci II. stupňa vyšli von. Okolie školy pohrabali, pozametali, vypleli, čo bolo treba, dosadili stromčeky, kde sa nám predtým neujali, povysádzali kvietky do črepníkov. Nebolo síce veľmi teplo, ale každý, kto priložil ruku k dielu, sa prácou a dobrým pocitom z urobenej roboty zohrial. Nezaháľali ani naši prvostupniari, tí pracovali na projektoch k danej tematike a na poslednej hodine išli na envirovychádzku.

    V rámci Dňa Zeme sme v našej škole privítali aj vzácneho hosťa - pána Lukáša Konca, ktorý k nám zavítal s workshopom perkusií. Naši žiaci sa zúčastnili tzv. bubnovačky a nazvali sme si ju Bubnovačkou pre Zem. Hudba a perkusie sú vnímané ako nástroj prepojenia ľudí ako samých so sebou, tak aj s ich okolím - teda aj s prírodou. My teda veríme, že zvuky bubnov, ktoré sa rozniesli z našej školy doďaleka, budú vypočuté a začneme sa k našej Zemi správať milosrdnejšie.

    Mgr. Z. Jakubejová

  • Slávici Zocháči

    Slávici Zocháči

    Celoslovenská súťaž Slávik Slovenska, ktorú organizuje Občianske združenie Slávik Slovenska a predsedom je Peter Dvorský, nás sprevádza už od roku 1990. Naši žiaci sa každý rok zapájajú do tejto súťaže, ktorá začína najprv školskými kolami. Dňa 18. 4. 2024 sa konalo školské kolo aj v ZŠ I. B. Zocha v Revúcej. Talentovaní žiaci našej školy predviedli svoje spevácke umenie. Vypočuli sme si viacero pekných ľudových piesní.

     

    Žiaci sa umiestnili nasledovne:

    I. kategória

    1. miesto: Martin Fiťma, II. A

    2. miesto: Anna Fiťmová, I A

                     Sofia Simanová, I. A

    3. miesto: Jerguš Lábaj, I. A

                     Laura Györgyová, II. A

                     Alexandra Belányi, II .A

     

    II. kategória

    1. miesto: Bianka Dančiková, IV. A

    2. miesto: Andrea Alexandra Baraniková, V. A

    3. miesto: Daniela Vaššová VI. A

     

    III. kategória

    1. miesto: Dominika Jakubejová, VII. A

    2. miesto: Sofia Petiová, VII. A

     

    Víťazi 3 kategórií postupujú do okresného kola súťaže Slávik Slovenska 2024. Víťazom zo srdca blahoželáme a všetkým spevákom ďakujeme za skvelé popoludnie, ktorým nás potešili.

                                                                                                                                                                 

    Mgr. Dagmar Haviarová

  • Oznam - Deň Zeme

    Oznam - Deň Zeme
  • DEŇ NARCISOV 2024

    DEŇ NARCISOV 2024

    Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa konal v uliciach našich miest a obcí 18. apríla 2024.

    Hlavným sloganom zbierky tento rok je "NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS?" Pripnutím žltého kvetu na znak solidarity s ľuďmi s rakovinou si predstavíme konkrétneho pacienta. Na Slovensku ich totiž ročne pribúda 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho postihlo toto náročné ochorenie.

    Cieľom Dňa narcisov je vniesť problematiku boja proti rakovine ako aj pravdu o súčasnom postavení chorých na Slovensku bližšie k ľuďom - do ulíc, aby sa z choroby nestal strašiak, ale fakt, ktorý ľudí spája. Deň narcisov sa už tradične koná na jar. Jeho symbolom je žltý narcis - kvietok jari a nádeje, ktorý si ľudia pripínajú v tento deň na svoj odev.

    Aj naša škola sa zapojila do zbierky a ulice mesta Revúca zaplavila dobrovoľníkmi - našimi žiakmi so žltými narcismi a každý, kto si ich pripol na svoj odev, vyjadril podporu a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú s rakovinou. Vhodením dobrovoľného príspevku do pokladničky každý pomohol získať finančné prostriedky na pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na celom Slovensku.

    V tomto roku sa nám podarilo vyzbierať sumu 800,74 €. Naše deti sú hrdé na to, že môžu pomôcť ľuďom, ktorí to ozaj potrebujú. Táto zbierka prebieha v našej škole každoročne a už teraz sa chystáme na ďalší ročník zbierky Dňa narcisov.

    Mgr. M. Pirochová

  • Bádanie po vodnom spoločenstve

    Bádanie po vodnom spoločenstve

    Dnešné stretnutie s pracovníčkou environmentálnej výchovy NP MP Ing. Šmídovou započalo naše bádanie po vodnom spoločenstve.

    To je téma, ktorá nás na hodinách prírodovedy teraz čaká. Vďaka veľmi zaujímavej a pútavej prednáške sme sa dozvedeli veľa nových informácií, vytvorili sme si ekosystém živej rieky, ale aj rieky spútanej do koryta, v ktorom jej smer určil človek.

    Dozvedeli sme sa, čo je pre nás, ale aj prírodu najlepšie. Keďže je pred nami deň venovaný Zemi, 22. apríl, už teraz vieme, že v tento deň chceme určite tematicky nadviazať na túto besedu.

    žiaci IV.A

  • Oznam pre žiakov

    Oznam pre žiakov
  • Vybíjaná mladších žiačok

     Vybíjaná mladších žiačok

    Dňa 27. 03. 2024 CVČ Revúca zorganizovalo v telocvični ZŠ I. B. Zocha OK vo vybíjanej žiačok ZŠ za účasti 4 družstiev s celkovým počtom 49 dievčat. Turnaj sa odohral podľa pravidiel vybíjanej systémom každý s každým.

    Naše družstvo v zložení Baraníková Andrea Alexandra, Brindzáková Jana, Kónyová Lara, Andrášiková Daniela, Daniová Liliana, Laciaková Veronika, Ďurišková Mia, Ferková Lea, Simanová Nela, Antalová Victoria, Hutyrová Bianka a Meriačová Sofia si vybojovalo krásne 3. miesto. Na 1. mieste sa umiestnili žiačky ZŠ Hviezdoslavova 1 Revúca a na 2. mieste skončili žiačky ZŠ J. A. Komenského Revúca.

    Dievčatám srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších športových úspechov.

    Mgr. M. Pirochová

  • Viete, čo je NKS?

    Viete, čo je NKS?

    Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch. Je to organizačná zložka Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR od roku 2014. Násilie na deťoch má rôzne podoby, je páchané v rôznych prostrediach a zo strany rôznych osôb, môže mať ďalekosiahle následky, a práve preto tento problém nemôže zostať nepovšimnutý.

    V utorok 26. 3. 2024 sme privítali v našej škole zástupcov Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktorí mali besedu s našimi žiakmi na tému ŠIKANOVANIE.  Slovo šikanovanie pochádza z francúzskeho slova chicane, čo znamená zlomyseľné obťažovanie, týranie, prenasledovanie, byrokratické dodržiavanie litery predpisov. S ôsmakmi diskutovali hlavne o rôznych formách šikanovania, prečo dochádza k šikanovaniu, kedy vzniká a stupňuje sa, či sa jedná o krátkodobé alebo dlhodobé šikanovanie.

    Na tú istú tému ale iným, hravejším spôsobom, besedovali aj so žiakmi druhého ročníka.  Aj keď sú ešte malí, je dobré, aby o týchto veciach vedeli a hovorili.

    Naša škola sa snaží predchádzať takýmto problémom, a preto sa zapájame a rozprávame o tejto tematike, ktorá je v poslednom období veľmi rozšírená. Teší nás, že naše video zaujalo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR a bude použité ako malá ukážka pre iných žiakov. Šikana v škole, ktorá sa nerieši, má vážne dôsledky na život dieťaťa – človek, a preto je tak dôležité o nej hovoriť, ale najmä predchádzať jej.  

    Bc. I. Sviežená

  • Veľkonočné prázdniny

    Veľkonočné prázdniny
  • Zápis 2024

    Zápis 2024

    Vážení rodičia,

    o niekoľko dní urobíte dôležité rozhodnutie v živote Vášho dieťaťa a celej Vašej rodiny. Možno práve toto obdobie Vás prinúti pozrieť sa na ponuku našej školy podrobnejšie a snáď inými očami.

    Navštívte našu stránku. Pýtajte sa našich žiakov a ich rodičov. Pýtajte sa našich pedagógov. A veríme, že sa dozviete, že to o zocháčskej rodine nie je mýtus. Že sme skutočne jeden tím, ktorý ide za spoločným cieľom. Že sa vieme úprimne tešiť z každého úspechu našich žiakov, že sme tu pre nich nielen ako inštitúcia poskytujúca vzdelanie.

    Zverte Vaše dieťa do našich rúk a my Vám garantujeme, že spojenie Vašich očakávaní a skvelého pedagogického tímu učiteľov, vychovávateľov, pedagogických asistentov, špeciálnych pedagógov, psychológa a zdravotného pracovníka, ich zanietenia pre prácu, ich ochoty robiť viac ako musia, bude pre budúcnosť Vašej ratolesti to najlepšie rozhodnutie.

    Rozhodujte sa srdcom.

    https://zsibzochare.edupage.org/text5/

    Elektronická prihláška:

    https://zsibzochare.edupage.org/register/

  • Hodina deťom

    Hodina deťom

    Na pomoc deťom je vždy správny čas, a preto sa aj naša malá škola s veľkým srdcom zapojila do každoročnej zbierky Hodina deťom. Žiaci šiesteho a deviateho ročníka vyšli dňa 21. 03. 2024 do našich ulíc, aby medzi ľuďmi šírili odkaz zbierky a snažili sa vyzbierať peniažky pre tých, ktorí to najviac potrebujú. Zbierka Hodina deťom pomáha finančne deťom a mladým ľuďom v krízových situáciách už takmer 25 rokov. Od roku 2021 sa rozhodli spustiť mimoriadnu grantovú výzvu na pomoc jednorodičovským rodinám v núdzi a pokračujú v tom aj naďalej. V mene detí všetkým ďakujeme za pomoc a podporu, a netreba zabúdať, že poskytnutie pomoci neobohacuje len tých, ktorí ju dostávajú, ale aj tých, ktorí ju poskytujú. 

    Mgr. P.Vavreková

  • Darujte 2% zo svojich daní z príjmov

    Darujte 2% zo svojich daní z príjmov

    Vážení rodičia a priatelia školy,

    pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním 2% z dane!

     

    Zákon Vám umožňuje darovať 2% zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2% pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

    Finančné prostriedky budú použité na:

    • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v škole,
    • skvalitnenie vybavenia školy.

    Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

    Predvyplnené tlačivo nájdete tu:

    https://cloud-d.edupage.org/cloud/Vyhlasenie-2_.pdf?z%3AuuAPeAVSZFZRnSmaI5vcBbFvkUStqdThZAzAqn4Z7DBZx%2BzEFxa4qQJUpNyv5h3d

  • SVETOVÝ DEŇ VODY 22. MAREC

    SVETOVÝ DEŇ VODY 22. MAREC

    22. marca si každoročne pripomíname SVETOVÝ DEŇ VODY. Je to medzinárodný deň oslavy vody.

    Vode sa hovorí aj modré zlato, pretože v mnohých oblastiach sveta je jej žalostne málo. Aj dnes žijú na svete miliardy ľudí bez prístupu k čistej a vyhovujúcej vode. Prírodné katastrofy môžu zničiť alebo kontaminovať celé zásobníky vody. V oblastiach s extrémne obmedzenými vodnými zdrojmi narastá takzvaný vodný stres a zvyšujú sa požiadavky na vodu, čo vedie následne ku konfliktom.

    V tento deň sme si pripravili pre našich žiakov prednášku o vode a jej využití, znečisťovaní a hlavne ako sa dostáva voda do našich domácností.  Diskutovali sme so žiakmi, čo je dôležité, aby nám voda v budúcnosti mohla tiecť v našich domácnostiach. Každá voda, ktorá je označená hygienou ako pitná a je distribuovaná do verejného vodovodu pochádza z prírodného prameňa, z podzemnej vody.

    Voda - životodarná tekutina – voda v jej rôznych podobách. Siedmaci si vytvorili plagáty o kolobehu vody, vytvorili mapu kúpeľných miest a oboznámili sa s prírodnými minerálnymi prameňmi na Slovensku.

    Dôležitá vec to je, nášmu svetu kraľuje.
    Bez vody tu život niet, vzácna je pre celý svet.
    V pohári či vo fľaši, každému sa zapáči. 
    Je to zlato tekuté, bez farby či príchute.
    Voda, ty si poklad náš, pijeme ťa každý rád.
    Kvapka jedna zahreje, všetkým ľuďom dobre je.

  • Oznam pre všetkých žiakov školy

    Oznam pre všetkých žiakov školy
  • Projekt MyMachine Slovakia

     Projekt MyMachine Slovakia

    Tento týždeň mal projekt MyMachine Slovakia pokračovanie u nás v Revúcej. Vďaka trpezlivému prístupu majstrov odborného výcviku SOŠ v Revúcej sme si mohli vyskúšať aké to je pracovať v skutočnej stolárskej dielni. Zaujímalo nás tam všetko, a všetko sme aj s veľkou radosťou skúšali. To, že sme mohli poskladať finálny vynález....aj keď len dočasne (napokon to necháme na profíkov) bolo pre nás ozaj zážitok.

    ĎAKUJEME za spoluprácu a tešíme sa na výsledok už čoskoro.

    Stredná odborná škola Revúca ( SOŠ Revúca )

    Žiaci 4. A

  • Marec mesiac knihy v ŠKD 1

    Marec mesiac knihy v ŠKD 1

    Mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, ale i s knihami, ktoré majú v období moderných informačných technológií a počítačov svoje opodstatnenie a význam. Ich čítaním si totiž obohacujeme slovnú zásobu, rozvíjame fantáziu a budujeme čitateľskú gramotnosť. Kniha, najlepší priateľ človeka, od nepamäti patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov všetkých generácii.

    A preto sme aj my, Zocháči, v ŠKD venovali tejto téme viac času, čítali sme si obľúbené rozprávky, deti si vyrobili svoju vlastnú knižku i záložku. Dňa 12.3. sme dokonca navštívili Mestskú knižnicu Samuela Reussa, v ktorej priestoroch si deti vypočuli krátke úryvky z rôznych rozprávok, dozvedeli sa, prečo je práve marec mesiacom knihy, na čo slúži knižnica a aj to, ako sa do nej prihlásiť.

    Veríme, že návšteva knižnice sa im páčila, a s tým spojený program v nich vybuduje pozitívny vzťah k čítaniu kníh.

    „Existuje veľa ciest, ako obohatiť detský svet. Láska ku knihám je tou najlepšou zo všetkých“.

    -Jacqueline Kennedy

    D. Fandáková

  • MAREC MESIAC KNIHY

     MAREC MESIAC KNIHY

    Žiaci z ŠKD 2 navštívili 13.3.2024 Mestskú knižnicu Samuela Reussa v Revúcej. S pani knihovníčkou si pripomenuli Mateja Hrebendu. Mesiac marec spájame s knihami a čítaní, pri tejto príležitosti sa žiaci oboznámili sa so službami knižnice. Na záver si zasúťažili a zoznámili sa s množstvom zaujímavých kníh, ktoré knižnica ponúka. Ďakujeme pani knihovníčke za jej čas a pripravené aktivity, vďaka ktorým vzbudila u detí záujem o literatúru .Tešíme sa na ďalšiu návštevu.

    J. Fiťmová

  • Ako nám chutí škola so škôlkami

     Ako nám chutí škola so škôlkami

    Dobrá škola ponúka žiakom priestor na vzdelávanie, je miestom, kde je možné odhaliť talent či nadanie, je kútikom, kde sa môže cítiť každý príjemne.

    Do tohto nášho priestoru zavítali aj deti z materských škôl MŠ Sládkovičova, MŠ Vladimíra Clementisa, Katolícka materská škola Svätej rodiny, aby ochutnali atmosféru našej školy.

    V príjemnom prostredí si vyskúšali hravé učenie. Zahrali sa na šoféra v autobuse, aby zistili, koľko cestujúcich sa v ňom viezlo. Verte, že to nie je také jednoduché. Hrali sa, aj keď sa učili cudzie jazyky. Učili sa, aj keď pred ich očami vznikal vesmír. Učenie prepájali pohybom, ktorý je pre deti tak prirodzený a potrebný. Pracovali v menších skupinách, kde dostali svoj priestor na prejavenie sa.

    Takto, aspoň v skratke, mohli ochutnať to, na čo v našej škole kladieme veľký dôraz pri vzdelávaní, hľadaní talentov, aj pri budovaní vzťahov, aby sa v našej rodine každý mohol cítiť.

    Mgr. A. Motyčková

  • Holokaust a genocída - kedysi a dnes

    Holokaust a genocída - kedysi a dnes

    V Múzeu Prvého slovenského gymnázia sa žiaci ôsmeho ročníka zúčastnili besedy o holokauste. Pani Erika Tavaly, ktorá pracuje v Múzeu holokaustu v Seredi, nám porozprávala o deťoch, ktoré boli súčasťou deportácie do Auschwitzu. Mala pripravenú prezentáciu, v ktorej nám ukázala a vysvetlila, ako začal holokaust, ako prebiehal, prečo sa vlastne začal a ako skončil. Celá prezentácia sa odvíjala od fotky detí, z ktorých väčšina mala slovenský pôvod. Spoznali sme ich príbehy, svedectvá, trpké osudy, ponorili sme sa do smutnej atmosféry doby 2. svetovej vojny. Je veľmi dôležité neustále si tieto udalosti pripomínať, aby sme sa už nikdy nestali svedkami či nebodaj účastníkmi doby, keď sa človek k človeku správal horšie ako ku zvieratám.

    Mgr. M. Hrivnáková

  • Deň otvorených dverí

    Deň otvorených dverí
strana:

Kontakt

  • Základná škola Ivana Branislava Zocha
    Jilemnického 3, 050 01 Revúca
  • 058/4881088

Fotogaléria